BRUS

Brus er et spændende og langvarigt kortspil for 4 spillere, der spiller sammen parvis. Spillet drejer sig ikke om at vinde, men om at få de flotteste dekorationer. I flæng kan nævnes Mæh-buk, Stjerneskud, six-pack, Jern-kæp Vov-kæp og Grisehale. For at tildele ulemper for de andre kan der uddeles grimme ting, så som Pissepotte og Briller. Læs gerne reglerne.

Vi er fire venner, der siden 1983 har holdt kortspillet i hævd, ved at mødes 3 - 4 gange om året til en herlig middag efterfulgt af Brus-spil.

Vi har gemt de fleste af de flotte dekorationsark. I en senere version af hjemmesiden, vil der nedenfor komme thumbnails af de bedste.

Hvis du efter at have forsøgt at spille Brus sammen med vennerne, er løbet i sur i nogle af reglerne; er du velkommen til at sende en mail til alle fire med spørgsmål. Vi vil hurtigst muligt hver sende et svar til dig. Forhåbentlig er det nogenlunde samme svar vi sender. Måske bliver vi nødt til at mødes til et spil_

Det skal nævnes at de i Roskilde Basketball Klub også får forbrugt noget fritid på at spille Brus. Sidst vi var i kontakt med dem ( 1998 ), ville de udgive noget på nettet_

I 2001 vi fået kontakt med et ægtepar fra Vejle, der spiller Brus. Det skulle mest foregå ved deres besøg hos familie på det nordlige Fyn.

I 2004 havde vi glæden af at være inviteret til en Brus-aften med en stor familie i det nordlige København, der samledes hver måend for at spille Brus

Vi har en siden haft kontakt til mennesker der spiller Brus. Vi har taget en principbeslutning om at vi vil afholde et Åbent Dansk Mesterskab udi Brus I forbindelse med vores 20 års jubilæum og denne hjemmesides 10 års tro tjeneste. Arrangementet tænkes gennemført på Fyn i sensommeren 2007. mail gerne til os, når du vil give et forhåndstilsagn om deltagelse.


Sidst revideret d. 26.06.2006